I somras gjorde vi flera liter svartvinbärssaft på våra egna bär. Jag frös dock ner en hel massa bär just för att kunna baka lite på dem. Trots att de svarta vinbären har en väldigt stark smak, så tycker jag att det är gott att baka med dem. De är ju så gott syrliga. Ni får ursäkta det otroligt fula fotot - det är helt enkelt för mörkt för att hinna ta ett snyggt kort och dagljuslampan hade jag förlagt någonstans...
Svartvinbärskaka - ca 25 cm Ø
100 g mjukt smör
125 g socker
2 ägg
225 g vetemjöl
1 msk bakpulver
½ dl mjölk
200 g svarta vinbär
Vispa
smör och socker fluffig. Tillsätt ägg och vispa slätt. Blanda ihop
vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten ihop med mjölken. Vispa
igenom. Ta en ungsfast form, fetta in med smör och strö på ströbröd.
Häll ner smeten i formen.
Det går utmärkt att använda frysta vinbär. Tryck ner bären i kaksmeten.
Ställ in kakan i ugnen på 180°C och grädda i ca 40 minuter. Servera med
vaniljglass.