onsdag 22 januari 2014

Lulsundslimpa



I jakten på de svenska bröden har jag hittat den här snabba limpan, från Luleå trakten. Originalreceptet hittar ni här. Måste tilläggas, jag minskade drastiskt på sirapen, ändå är limpan väldigt, väldigt söt. Var beredda på detta.
Lulsundslimpa - 1 limpa

6 dl filmjölk
½ dl sirap
450 g vetemjöl
150 g rågmjöl
2 tsk bikarbonat
10 g salt

Blanda filmjölk och sirap. Vänd ihop mjölen med bikarbonat och salt. 
Rör ihop till en deg. Smöra en limpform med smör och platta till degen.
Ställ in den i förvärmd ugn på 150°C och grädda i 1 timma. Höj värmen till 200°C och ta ut brödet ur formen. Grädda ytterligare 10 min. OBS! Det funkar ypperligt att förvärma ugnen oavsett vad originalreceptet säger.