torsdag 13 december 2012

Milkshake

En milkshake mättar bra, är nyttig och det går snabbt att göra. Tillhör du dem som slänger övermogna bananer? Sluta omgående upp med detta. Har bananen blivit mjuk och lite halv-äcklig delar du den i småbitar och fryser ner. Nästan all slags övermogen frukt passar perfekt att frysa ner och använda i en milkshake.

Jordgubbsmilkshake - 1 liter

1 mogen banan (frusen eller färsk)
150 g frusna jordgubbar
2 dl yoghurt
4 dl mjölk
1 msk honung
1 tsk citronjuice



Lägg alla ingredienserna i blendern och mixa tills den är len.
Vill du ha en matigare milkshake kan du lägga i lite linfrön. Vill du ha hallonmilkshake, byter du samma mängd jordgubbar till hallon. Använd frysta blåbär, björnbär, malda nötter, några chokladbitar. Smaksätt gärna med en pressad apelsin, det blir jätte-gott.