Bloggen


I vårt hushåll lagas maten helt utan tillsatser. För att få detta att fungera får man oftast göra maten helt från grunden. Detta har inneburit att jag på resans gång har fått lära mig tillverka maten, så som den gjordes förr i tiden, med gamla metoder och med passion för maten.

I denna blogg kommer det dyka upp en hel del recept på hemmagjorda varor, som du i vanliga fall brukar köpa i butiken. Det kommer dyka upp utmaningar, på sådant som ser svårt ut och kanske även är det, men utmanar man sig själv så kommer det bara gå lättare nästa gång.

Maten vi äter skall helst vara ekologiskt och vi vill gärna veta varifrån maten kommer, som ligger på tallriken och därför handlar vi både kött, mjöl och vissa andra varor direkt från bonden. Höstens marknader besöks alltid flitigt.

Jag bakar bröd på surdeg och levain, gör egen ost, lägger in, syltar och saftar. Jag odlar egna kryddor och lär mig stoppa korv. Jag provar recept ur trevliga kokböcker, blandat med egna experiment och återupplever gamla familjerecept. Jag samlar på gamla kokböcker och ligger gärna och bläddrar i dessa innan läggdags för att hitta inspiration.

Emellanåt sätter jag upp små matlagningsprojekt, för att utmana mig själv. För tillfället bakar jag mig igenom Sveriges landskap och försöker få med barnen i köket mer medvetet.

Detta är grunden till vad denna blogg kommer handla om och jag hoppas att du som läsare kommer hitta några favoriter bland alla recepten.

/Sandra