Bloggen


I vårt hushåll lagas maten helt utan tillsatser. För att få detta att fungera får man oftast göra maten helt från grunden. Detta har inneburit att jag på resans gång har fått lära mig tillverka maten, så som den gjordes förr i tiden, med gamla metoder och med passion för maten.

I denna blogg kommer det dyka upp en hel del recept på hemmagjorda varor, som du i vanliga fall brukar köpa i butiken. Det kommer dyka upp utmaningar, på sådant som ser svårt ut och kanske även är det, men utmanar man sig själv så kommer det bara gå lättare nästa gång.

Maten vi äter skall helst vara ekologiskt och vi vill gärna veta varifrån maten kommer, som ligger på tallriken och därför handlar vi både kött, mjöl och vissa andra varor direkt från bonden. Höstens marknader besöks alltid flitigt.

Jag bakar bröd på surdeg och levain, gör egen ost, lägger in, syltar och saftar. Jag odlar egna kryddor och lär mig stoppa korv. Jag provar recept ur trevliga kokböcker, blandat med egna experiment och återupplever gamla familjerecept. Jag samlar på gamla kokböcker och ligger gärna och bläddrar i dessa innan läggdags för att hitta inspiration.

Emellanåt sätter jag upp små matlagningsprojekt, för att utmana mig själv. För tillfället bakar jag mig igenom Sveriges landskap och försöker få med barnen i köket mer medvetet.

Detta är grunden till vad denna blogg kommer handla om och jag hoppas att du som läsare kommer hitta några favoriter bland alla recepten.

/Sandra

11 kommentarer:

 1. Hej! Upptäckte din blogg letandes efter recept för middag till mig och mina tonårspojkar. Och så hamnade jag mitt i ett kök som hade kunnat vara mormors... med allt vad det innebär.
  Det centrala med din blogg skulle jag säga är LUST och det är något jag kan avundas dig för.
  Fortsätt leva lika lustfyllt, det mår inte minst barnen gott av!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ivana, tack för dina fina ord, de blev jag mycket glad över. Lusten kommer och går här i köket, det är tur att man har de äldre släktingarna att falla tillbaka på. Nu när ungarna börjar bli större hoppas jag att jag har lämnat efter mig en klenod som de kan föra vidare till nästa generation så att vi alla kan fortsätta mötas i köket. Ät gott!

   Radera
 2. Hej! Ville bara säga att din sida med alla underbara recept kan va det bästa jag sett. Du har en hel del recept som jag vill o ska använda. Kunde väl aldrig tro att det fanns en sån här bra sida. Så många recept på saker man funderat på men det har inte blivit av att leta recept, o sen hittar jag så många på ett o samma ställe. Råkade hitta hit när jag letade recept på mozzarella. Kommer gå in offta här o hoppas du fortsätter skriva. Kram��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väldigt roligt att få så bra betyg. Jag fortsätter att skriva åtminstone tills jag gjort klart mitt bakprojekt av svenska bröd...sedan får vi se :)

   Radera
 3. Åh, vad jag blir glad av att hitta din härliga blogg! Kan inte sluta läsa, jag hittar ny, spännande mat på varje klick. Mat och bak i min smak, tack!
  Kom hit när jag googlade på nån sorts lätt, mager färskost att göra själv. Och hittar till och med vitmögelost och halloumi. :-)
  Ska försöka få tid till att pröva lite fler av dina recept.
  Önskar dig en skön sommar! Hälsningar
  Biggan, en utflyttad göteborgare

  SvaraRadera
 4. Åh va jag blev glad att hitta dina recept mm....jag skulle bara kolla ostformar...å fick fram din blogg...jag är helt såld...
  kram från Eva

  SvaraRadera
 5. Efter att ha misslyckats med mitt favoritbröd franska våfflor hittade jag ditt recept. Det medförde inte bara att jag numera plötsligt behärskar detta till fulländning, utan också till att jag köpte Julia Childs andra del av Det Goda Franka Köket. En skatt. Din matblogg är verkligen trevlig, och jag är mycket glad att ha funnit den. Jag kör våfflorna en gång i månaden, och varvar med canneléer och croissanter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket kul att höra. Hoppas du hittar fler recept du gillar.

   Radera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera