tisdag 1 januari 2013

Nyårsbuffé

GOTT NYTT ÅR!!!

Hoppas att ni hade ett festligt nyårsfirande. Själv har jag slitit hårt i två dagar i kroatiska klubbens kök ihop med andra matglada, för att ordna inför klubbens nyårsbuffé. Det blev naturligtvis fest och dans långt inpå småtimmarna, men det är mycket att förbereda inför en sådan här tillställning.

Här kommer lite bilder på själva förberedelserna och även på buffébordet.

  Heta diskussioner om hur en sarma skall vikas. Varje husmor har sin metod.

 Stor kastrull som skall fyllas.

 Ugnen är på hela dagen med en massa goda stekar.


 Gröt-maestro gör den smaskigaste risgrynsgröten...

 ...och gubbarna kommer och smakar av.


 Champinjoner som skall marineras med olivolja och vitlök.

 Ägghalvor garnerade med kaviar, en vacker förrätt.

 Upplägg av skinka
 Upplägg av pršut och lite olika torkade korvar.

 Mozzarella med tomat och basilika.


 Här paneras kyckling.

 Tuppen i köket skär upp grillade revben.


 Nu dukas buffébordet upp.