lördag 5 januari 2013

Matmuffins

Idag skall jag ha en riktig bakdag. Skolan börjar på måndag och i och med det även skolutflykter, där ungarna skall ha med sig något litet att äta. Dessa matmuffinsarna har hängt med nu i ett par år och jag varierar dem med vad som finns i kylskåpet.


Matmuffins - 12 st

2 ägg
3 dl filmjölk
1 dl rapsolja
350 g vetemjöl
3 tsk bakpulver
salt

Fyllning (förslag):
5 skivor hackad skinka
12 bitar fetaost
4 torkade tomater i 12 småbitar
några salamiskivor
cocktailtomater
majskorn

Vispa ägg, salt, filmjölk och olja. I en annan skål blandar du mjöl och bakpulver. Vänd ner mjölet med äggblandningen. Tillsätt den hackade skinkan. 

Ta fram en muffinsplåt eller 12 st muffinsformar. Lägg en klick smet i varje form. 
Lägg i fyllningen (fetaost och tomater)... 

...och klicka sedan över resten av smeten. Grädda i ugnen på 200°C i 25 minuter.

Låt svalna, frys ner och ta fram när de behövs.