fredag 14 december 2012

Wienerschnitzel med klyftpotatis

Denna gamla klassiker lagar man alltför sällan. Det gäller bara att få tag på kalvschnitzel. Detta är mannens val på veckomenyn.

Wienerschnitzel med klyftpotatis - 4 personer

4 kalvschnitzlar
2 ägg
2 dl vetemjöl
3 dl ströbröd
1 citron i klyftor
4 msk kapris
1 kg potatis
sallad

Ta fram köttet ur kylen och låt det bli rumstempererat.
Skala potatisarna, klyfta, lägg ut på en plåt, lite olja, salt och peppar och in i ugnen på 225°C.
Baka ca 45-60 minuter eller tills de blivit gyllene.

Salta och peppra kalvschnitzlarna. Vänd dem i mjöl.
Vispa äggen och doppa schnitzlarna i ägg.

Avsluta med att vända dem i ströbröd.
Häll upp ½ cm olja i stekpannan och stek. Låt inte schnitzlarna trängas, då kan de börja koka. Du vill ha en fin, brun och krispig yta på köttet.
Servera omgående med citronklyfta, kapris, potatis och sallad. Det här är mannens portion - om någon undrar...

Kalvschnitzel av innan- eller ytterlår. Bildkälla