Varm choklad - 2 koppar
1 tsk kakaopulver
1 tsk socker
½ liter mjölk
God och tillsatsfri kakao
Rör ut kakaopulvret med socker och lite mjölk. Rör ut ordentligt så att det inte finns blir några klumpar. Tillsätt resten av mjölken. Låt precis koka upp och servera omgående.Tjock varm choklad - 2 koppar
1 msk socker
3 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
½ liter mjölk
40 g mörk 70% choklad
50 g smör
Blanda socker, mjöl och vaniljsocker i en kastrull.
Tillsätt lite mjölk och rör ut, så att det blir slätt och klumpfritt. Tillsätt resten av mjölken. Låt koka upp och rör ordentligt hela tiden. Låt koka på lägsta värme i någon minut till önskad tjocklek - konsistensen ungefär som hos en pannkakssmet eller nyponsoppa.
Här har jag hittat en ny fin och tillsatsfri choklad.
40 gram är inte mycket, men använder man för mycket mörk choklad kan drycken bli för bitter. Smaka av och tillsätt mer choklad om du vill. Använder du mjölkchoklad kan drycken bli för söt och i så fall kan man utesluta sockret helt.
Låt kastrullen stå på svagaste värme. Vispa ut chokladen tills den har smält.
Tillsätt därefter smöret och rör tills det har smält.
Drycken skall vara tjock och len.
Spetsa gärna med lite rom om ungarna inte skall ha.
O’boy: Socker 18%, fettreducerad kakao (emulgeringsmedel: sojalectin) druvsocker, salt, arom (vanillin).
Pucko: Mjölk 94%, socker 5%, fettreducerat kakaopulver 1%, salt, stabiliseringsmedel (natriumbikarbonat), aromer.
Pucko: Mjölk 94%, socker 5%, fettreducerat kakaopulver 1%, salt, stabiliseringsmedel (natriumbikarbonat), aromer.