Barbaras Fiskgryta - (5-6 port)
1 gul lök, hackad
1 liter fiskbuljong
2 msk tomatpuré
cayennepeppar
1½ dl crème fraiche
3 potatisar, tärnade
7-800 g fast fisk
2 hackade tomater
1 msk hackad persilja
500 g räkor
salt
peppar
Redning:
1 msk mjöl
1 dl vatten
Fräs löken mjuk i olivolja. Tillsätt cayennepeppar, vatten, buljong, tomatpuré och potatis. Koka tills potatisen är mjuk.
Så här gör du en klumpfri toppredning. Ta en glasburk med tillhörande lock.
Lägg i mjölet. Häll på kallt vatten. Skruva på korken och shaky, shaky!
Red av soppan, vispa i crème fraiche och smaka av.
Skär fisken i stora tärningar. Använd gärna vit, fast fisk som marulk, havskatt, hälleflundra, långa etc.
Här använder jag kummel, så är lite för skör för en soppa, men det funkar ändå.
Dra kastrullen från spisplattan och lägg i fisken. Locket på och låt stå ca 10 minuter. Skala räkorna. Grovhacka räkor och färska tomater, blanda med persilja, olivolja och salt.
Sleva upp soppan på tallrikar, strö på tomatröra och skalade räkor.