Pizza - 1 plåt
10 g jäst
½ tsk salt
1 tsk honung
2 dl vatten
2 msk mjölk
2 msk olivolja
350 g vetemjöl
Smula ner jästen i en degbunke. Lägg i honung, salt och slå på lite vatten. Rör ut tills jästen löst sig. Tillsätt resten av vattnet, mjölk, olja och vetemjöl. Arbeta ihop till en deg med krokarna på din handmixer.
Täck med plastfolie och låt jäsa i kylen 8-9 timmar tills du kommer hem från jobbet. I rumstemperatur
är jäsningen klar efter 40 min. Degen blir godare om man låter den kalljäsa i kylen.
Topping:
2 dl krossade tomater
½ dl ketchup
500 g riven ost
skinka, rostbiff eller köttfärs
1 lök
100 g champinjoner
oregano
Mixa de krossade tomaterna och ketchupen till en röra.
Riv osten.
Skiva löken och champinjonerna.
Riv osten.
Skiva löken och champinjonerna.
Ta fram bakplåten. Droppa lite olja på. Lägg pizzadegen på plåten och
dra ut den med inoljade händer tills den täcker hela plåten.
Bre på tomater, lägg på skinka, strö över ost och dekorera med lök och champinjoner.
Skinka under osten och bacon på osten. Man tar vad man har.
Använder du köttfärs skall färsen först kryddas med lite salt, peppar och chili.
Använder du köttfärs skall färsen först kryddas med lite salt, peppar och chili.
När du har lagt på osten lägger du små köttfärsbollar över hela pizzan.
Förvärm ugnen till 250°C och baka i ca 15 min eller tills pizzan har fått fin färg.
Krydda med oregano och servera med strimlad vitkål.