fredag 7 december 2012

Vårrullar

Nej, det blir inga friterade vårrullar à la Kina restaurang. Det blir vårrullar à la hemkunskapsboken från 7:an. Det här receptet är något av det första jag lagade alldeles själv därhemma till föräldrarna. Det blev populärt och har hängt med ända sedan dess. Jag har förfinat det något under åren.

Vårrullar - 8 st

Pannkakssmet:
2 ägg
1 ½ dl mjöl
3 dl mjölk
1 krm salt
25 g smör

Fyllning:
150 g vitkål, strimlad
¼ purjolök, skivad
1 morot, grovriven
500 g fläsk-/nöt-/blandfärs
½ msk salt
½ tsk peppar
½ tsk malen ingefära
1 msk mörk soya

Pensling:
1 ½ msk olja
1 msk soya
Förbered grönsakerna. Hacka, riv och strimla.

Stek grönsakerna glansiga i olja.

Tillsätt färsen och rör den grynig med trägaffel. Krydda med salt, peppar 
och ingefära och stek tills allt har blivit genomstekt.

Grädda pannkakorna.

Lägg 2 soppskedar fyllning på varje pannkaka...
 


...och vik ihop som ett kuvert.

Smörj en ugnssäker form. Lägg rullarna i formen och pensla med soya och olja. Sätt formen mitt i ugnen. Grädda på 250°C i 10-15 min.