Vårrullar - 8 st
Pannkakssmet:
2 ägg
1 ½ dl mjöl
3 dl mjölk
1 krm salt
25 g smör
Fyllning:
150 g vitkål, strimlad
¼ purjolök, skivad
1 morot, grovriven
500 g fläsk-/nöt-/blandfärs
½ msk salt
½ tsk peppar
½ tsk malen ingefära
1 msk mörk soya
Pensling:
1 ½ msk olja
1 msk soya
Förbered grönsakerna. Hacka, riv och strimla.
Stek grönsakerna glansiga i olja.
Tillsätt färsen och rör den grynig med trägaffel. Krydda med salt, peppar
och ingefära och stek tills allt har blivit genomstekt.
Grädda pannkakorna.
Lägg 2 soppskedar fyllning på varje pannkaka...
...och vik ihop som ett kuvert.
Smörj en ugnssäker form. Lägg rullarna i formen och pensla med soya och olja. Sätt formen mitt i ugnen. Grädda på 250°C i 10-15 min.