Börja med att ta fram köttskivorna och bred ut dem på en bräda så att de blir rumstempererade.
Kallt kött i stekpannan kan börja koka och blir inte gott.
Kallt kött i stekpannan kan börja koka och blir inte gott.
Picka bakpotatisarna med en gaffel och lägg i micron (den kan sprängas om du inte pickar). Baka på hög värme. 1 potatis bakar du i 6-8 minuter. 2 potatisar 8-10 minuter. Prova med en tandpetare om de är klara.
Bearnaisesås
1 msk hackad lök
½ persiljekvist
5 krossade vitpepparkorn
½ dl vit-/äppelcider vinäger
½ dl vatten
½ tsk torkad dragon
3 äggulor
150 smält smör
salt
peppar
Lägg hackad lök, krossade vitpepparkorn, vinäger och vatten i en liten kastrull och koka tills hälften är kvar. Sila och låt svalna till rumstemperatur. Smält smöret och låt svalna till rumstemperatur.
Äggen separerar du. Frys ner äggvitorna till något annat trevligt recept.
Äggulorna lägger du i en kastrull ihop med vinägerkoket och dragonen. Vispa. Värm på medelvärme och vispa hela tiden. Håll koll så att inte kastrullen blir för varm. Om äggen börjar koagulera i botten kommer du få en äggröra istället för smidig sås.
När blandningen har tjocknat, drar du bort den från spisen.
Rör i smält smör lite i taget. Vispa hela tiden.
Du kommer nu få en len och krämig sås.
Salta och peppra köttskivorna och stek i smör några minuter på varje sida till önskad stekgrad.
Servera med sallad.
Entrecote. Bildkälla.