Pollo cacciatore - 4 port
kycklingdelar: 2 vingar, 2 lår, 2 ben
1 hackad gul lök
1 finhackad stjälkselleri
2 vitlökar
1 lagerblad
1 tsk oregano
1 tsk rosmarin
100 g pancetta (kallrökt sidfläsk)
1 dl vitt/rött vin
4-500 g krossade tomater
2-3 dl kycklingbuljong
salt
peppar
½ tsk socker (vid syrligt vin)
Bryn kycklingen i en gryta. Ta ut från grytan och ställ åt sidan.
Stek den hackade löken och sellerin mjuka och glansiga.
Härlig pancetta från Italien. Skär ett par skivor i småbitar.
Vräk ner det i grytan ihop med kryddorna och vitlöken. Ta även med svålen från pancettan
(om du får med någon sådan). Den ger extra god smak.
Låt koka på svag värme i ca 30 min (butiks-stackare kokas något kortare). Servera med kokt ris.