Couscous med sötpotatis (en skål till ca 6 port)
4-500 g sötpotatis (ca 2 st mindre)
salt
peppar
olivolja
4 dl couscous
4 dl vatten
1 tsk salt
1 näve gröna bönor
(i detta receptet använder jag agretti)
Dressing:
3 msk olivolja
2 msk äpplecidervinäger
1 msk honung
½ tsk cayennepeppar
½ tsk salt
Sötpotatisen skalar och skär du i klyftor. Ringla på lite olivolja, salta och peppra och baka i ugnen på 225°C i 20-30 minuter. Det finns olika sorters sötpotatis och några är något träigare och behöver lite längre tid i ugnen. Sötpotatisklyftorna skall vara helt mjuka när de är klara.
Tillaga couscousen enligt förpackningens instruktioner - oftast lika delar couscous som vatten. Koka bönorna lite kort - 5 minuter. I just det här receptet använder jag min sista näve agretti istället. Denna får ångas ihop med couscousen och behöver knappt kokas.
Mixa ihop ingredienserna till dressingen. Ta ut sötpotatisklyftorna från ugnen. Blanda dem med couscous, bönor/agretti och ringla över dressing. Vänd försiktigt och servera till kyckling - passar perfekt ihop.