Här kommer ett recept, som jag har fått av en faster, som bor i Tyskland. Soppan är en riktig vitaminkick, precis det man behöver nu när det börjar våras.
Grönssakssoppa - 4-6 port
(Gemüsesuppe)
1 gul lök
10 cm purjolök
2 potatisar
2 morötter
2 tomater eller 1 msk tomatpuré
1 kålrabbi
1 knippe gröna haricot verts/gula vaxbönor
10 cm selleri
1 näve gröna ärtor
1 lagerblad
½ tsk timjan
½ tsk libbsticka
salt
Finhacka gul lök och skiva det en bit av det vita från purjolöken. Stek detta i olivolja, på låg värme så att det blir mjukt och glansigt.
Gula vaxbönor direkt från frysen skurna i småbitar.
|
Finhacka resten av alla grönsakerna. Låt de gröna ärtorna vänta. Lägg övriga grönsaker i kastrullen och häll på vatten så att det precis täcker grönsakerna. Strö över kryddorna och låt koka 30 min. Lägg i de gröna ärtorna och låt småkoka 10 minuter till.