Dragonkyckling - 4-5 port
1 kyckling
salt
peppar
2 msk smör
1 lagerblad
1 morot
1 gul lök
1 stjälkselleri
6 dl kyckling-/soppbuljong
3 dl vispgrädde
1 tsk dijonsenap
1 tsk torkad dragon/1 msk färsk dragon
(vinäger)
Krydda kycklingen med salt och peppar och bryn den i smör på alla sidor.
Torka ur grytan, så att inget bränt smör följer med.
Häll på buljong, lök, selleri, morot och lagerblad. Låt grytan koka på låg värme i ca 45 minuter.
Ta ur kycklingen ur grytan. Sila buljongen. Häll tillbaka buljongen i grytan, häll i grädde, strö på dragon och klicka i dijonsenap. Vispa. Låt grytan sjuda på svag värme i 30 minuter. Såsen reder sig själv, den kommer koka ner rejält på den här tiden och bli tjock och god. Smaka av sältan och syran. Saknas syra kan du skvätta i några droppar vinäger. Skär kycklingen i bitar och lägg ner den i grytan. Låt koka på svag värme i 10 minuter till.
Servera med ris och en god sallad till.