Flugsvampar – 2 st
1 tomat
2 hårdkokta ägg
4 gröna oliver
2 salta sardeller
1 tsk vinäger
1½ msk olivolja
1 nypa salt
Skölj tomaten och dela den på hälften. Skär ut kärnhuset så
att båda tomathalvorna bildar varsitt lock. Skala äggen. Skär av toppen på äggen (spara till senare) och
lite av botten så att ägget så att du precis kommer fram till äggulan.
Skrapa ur äggulan ur båda halvorna. Arbeta försiktigt så att
du inte skadar äggvitan. Kärna ur oliverna och hacka dem ihop med sardellerna.
Tillsätt vinäger, olivolja och salt. Mosa ihop äggulan med oliver, sardeller
och vinägretten. Fyll äggvitorna med moset.
Ställ äggen på hackad sallad och ställ tomathalvorna som
lock på. Finhacka äggvite topparna och dekorera locken så att det ser ut som
flugsvampar.
Receptet kommer från La Cuisine est un jeu d'enfants av Michel Oliver.