tisdag 31 december 2013

Oronges - Flugsvampar

Här kommer ytterligare en nätt liten förrätt, som uppmärksammas mest av barnen. Även detta receptet är enkelt att göra och äggfyllningen kan förstås växlas i det oändliga. Detta är lite pilligt för de små fingrarna, men ungarna var mycket nöjda med sitt resultat.

Flugsvampar – 2 st

1 tomat
2 hårdkokta ägg
4 gröna oliver
2 salta sardeller
1 tsk vinäger
1½ msk olivolja
1 nypa salt


Skölj tomaten och dela den på hälften. Skär ut kärnhuset så att båda tomathalvorna bildar varsitt lock. Skala äggen. Skär av toppen på äggen (spara till senare) och lite av botten så att ägget så att du precis kommer fram till äggulan.

Skrapa ur äggulan ur båda halvorna. Arbeta försiktigt så att du inte skadar äggvitan. Kärna ur oliverna och hacka dem ihop med sardellerna. Tillsätt vinäger, olivolja och salt. Mosa ihop äggulan med oliver, sardeller och vinägretten. Fyll äggvitorna med moset.

Ställ äggen på hackad sallad och ställ tomathalvorna som lock på. Finhacka äggvite topparna och dekorera locken så att det ser ut som flugsvampar.

Receptet kommer från La Cuisine est un jeu d'enfants av Michel Oliver.