fredag 27 december 2013

Helstekt röding med juliennestrimlade grönsaker


Nyår närmar sig med stormsteg och det kan vara dags att planera ihop en liten meny, ifall man skall ha bjudning hemma. Denna rätt är busenkel och snabb att laga.


Helstekt röding med juliennestrimlade grönsaker - 2 personer

1 stor röding
1 morot
1 palsternacka
½ röd paprika
1 msk hackad persilja
salt
peppar
olivolja
3 skivor citron

Strimla grönsakerna och stek dem lite lätt i olivolja. Salta och peppra. Vänd ner grönsakerna i botten av en ugnsfast form. 

Rensa fisken och gnid in den väl i salt. Stänk lite olivolja i en stekpanna och bryn rödingen på båda sidorna. Lägg ner den över grönsakerna. Lägg citronskivor på fisken.

Stek fisken på 175°C i ugnen 20-25 min. Strö hackad persilja över fisk och grönsaker. Servera med god potatissallad till.