Årets sista inlägg blir den här fantastiskt goda glassen, som funkar perfekt på en nyårsmeny. Det är gott, gott, gott med Kulfi och sött, sött, sött. Kulfi kommer från Indien där man oftast dekorerar glassen med bladguld. Jag gillar inte sådana finesser. Det blir lite goda nötter hos oss.
Kulfi - ca 10-12 port
(Indisk glass)
1 liter mjölk
1 liter grädde
2 dl socker
Valfri smaksättning:
1 tsk stött kardemumma
Valfri topping:
2 msk hackade mandlar
eller
2 msk hackade pistagenötter
Häll upp mjölk, grädde, socker och stött kardemumma i en vid kastrull.
Kokar man mjölken i en vid kastrull kommer glassen bli klar mycket fortare.
Mjölken går till att bli en kräm...
...till att bli en kolasås. Koka såsen tills 1 liter kvarstår. Detta kan ta olika tid beroende hur vid din kastrull är, eller hur stor mängd du har. Min kräm tog ca 45 minuter att koka (när jag gjorde halva satsen). Man behöver passa den noga i början och slutet, men håll dig gärna i samma rum hela tiden.
Låt svalna och häll upp i en plastlåda. Frys ner i ca 3-4 timmar. Vispa igenom glassen och frys ner 1 timma till.
Strö på lite hackade nötter och servera till de godsugna.