måndag 4 mars 2013

Potatis burek

Då var filodegen klar och det är dags att fylla den. I mitt tidigare burek inlägg finns förslag på en fyllning med ost och en med äpple. I det här inlägget kommer en traditionell med potatis och kött. Man kan självklart hoppa över köttet och fylla med zucchini, morötter etc.
Potatis burek
(Pita krumpiruša)

1 filodeg ca 80x80 cm
500 g fast potatis
300 g köttfärs
1 liten hackad lök
salt
peppar
50 g smör

 Strö de tunga ingredienserna på ena kanten av filodegen. Skvätt lite smör 
över hela degen. Vik upp de närmaste kanterna över fyllningen och börja rulla.


 Rulla ihop degen med hjälp av duken den ligger på. Du skall inte behöva röra degen med händerna.

Skär av kanterna på degen med en kniv och lägg upp degen på ett bakplåtspapper. 
Pensla med smör. Baka på 200°C i 30-40 minuter.