Pommes Duchesse - 5-6 port
600 g skalad mjölig potatis
50 g smör
½ dl grädde
4 äggulor
salt
1 nypa muskot
Koka potatisen och pressa den genom en potatispress, eller finmaskig sil, medan den
fortfarande är varm. Tryck ner smöret i potatismoset och låt smälta.
Häll på grädde, äggulor, salt och muskot och vispa till en fluffig kräm med en mixer.
Fyll en spritspåse med moset och använd en stor stjärntyll.
Du kan självklart spritsa ut moset på ett bakplåtspapper, men jag använder snäckan från pilgrimsmusslan.
Dessa har vi ätit pilgrimsmusslor ur, bakat Madeleinekakor i och nu även Pommes Duchesse.
Dessa har vi ätit pilgrimsmusslor ur, bakat Madeleinekakor i och nu även Pommes Duchesse.
Använder du någon sorts form, se till att smöra den väl.
Spritsa ut vackra toppar.
Gratinera i övre delen av ugnen på 225°C i ca 20 minuter.
Choronsås
1 sats bearnaisesås
1-2 msk tomatpuré
Tillagningsinstruktioner för bearnaisesåsen hitta du här.
Servera Pommes Duchesse med en nystekt entrecote och choronsås.
Tydliga instruktioner, ingenting kan gå fel. |