Grundrecept muffins:
2 ägg
1½ dl sirap
1½ dl filmjölk
50-100 g smält smör
180 g vetemjöl
1½ tsk bakpulver
Vispa ihop ägg och sirap. Vänd ner filmjölk och smält smör. Rör ihop mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Baka på 200°C ca 20 min.
Fibermuffins med hallon - 12 st
Byt ut 60 g (1 dl) av vetemjölet till grahamsvetemjöl i grundreceptet. Kör med enbart 50 g smör - dessa skall bli något av hälsomuffins.
+ 12-24 hallon som du sticker ner 1-2 av i varje muffinsRabarbermuffins med kokosströ - 12 st
½ rabarberstjälk + 1 msk socker, skärs i bitar och kokas 5 minuter. Ta en tesked rabarberkompott och tryck ner i mitten på muffinsen.
1 dl kokos - strös över muffinsarna
Choklad- och valnötsmuffins - 12 st
Gör smeten enligt grundreceptet med 100 g smör. Tillsätt 3 msk kakaopulver ihop med mjölet. + 1 näve grovt krossade valnötter - strös på över. Jag blandar inte ner dessa i smeten - alla gillar inte nötter, det blir lättare att plocka bort om man är i desperat behov av choklad :)