fredag 1 mars 2013

Parmalindad kyckling

Vad göra med kycklingbröst, utan att det blir torrt och smaklöst? Detta är definitivt mitt favoritrecept för kycklingbröst. Rätten blir saftig och smakrik.


Parmalindad kyckling - 4 port

2 stora/4 små kycklingfiléer
2 tsk timjan
salt
peppar
100 g parmesanost
4-8 skivor parmaskinka

 Använder du stora kycklingfiléer, delar du dem på hälften, så att de blir tunna och jämna.

 Krydda filéerna med salt, peppar och timjan. Riv parmesanost på ovansidan och 
linda in dem med 2 skivor parmaskinka. Små filéer - räcker kanske med en skiva skinka.

Värm olivolja i en stekpanna och lägg ner de lindade kycklingskivorna med 
parmasömmen neråt. Bryn på hög värme.

 Vänd på skivorna och bryn på andra sidan. Sänk värmen till något under medel. 
Låt dem stekas långsamt, så att saften inte försvinner. Vänd ett par gånger.

Skär upp skivorna snyggt och servera med råstekt potatis.

Originalrecept från Jamie Oliver.