Yoghurtglass med körsbär
500 g fast yoghurt
300 g urkärnade körsbär
100 g honung
(1 msk surakörsbärslikör)
För att få en tjock och härlig yoghurt behöver du ungefär dubbla mängden vanlig yoghurt (ca 1 liter i det här fallet). Häll upp yoghurten i en ren kökshandduk och låt rinna av över natten.
Vänd nu ner yoghurt, körsbär, honung och likör i en bunke och mixa med stavmixer. Smaka av smeten. Behövs mer sötma, eller syra korrigerar du detta med en skvätt citronjuice och lite extra honung. Likören skall tydligen göra glassen mindre hård vid frysningen.
Ställ in i frysen i ca 3-4 timmar. Nu har ytan börjat frysa till ordentligt. Vispa ordentligt så att det blir en jämn kräm. Ställ tillbaka i frysen i ca 1-2 timmar. Vispa igenom igen, frys 1-2 timmar och vispa en sista gång. För över glassen till en praktisk matlåda med lock. Frys ner helt.
Inspiration till receptet har jag hittat på den här fina bloggen.