Härlig vårlök, som doppas rå i lite salt.
1 hackad gul lök
fötterna från 6 portabello
½ hackad aubergine
1 röd paprika
250 g krossade tomater
1 msk hackad persilja
svartpeppar
salt
100 g ädelost
Stek den hackade löken ihop med hackade svampfötter, aubergine och hackad röd paprika i lite olivolja. När allt har mjuknat häll du på krossade tomater och kokar 5 min. Rör i hackad persilja och smaka av med salt och peppar. Fyll svamparna, smula på ädelost och baka i ugnen på 225°C i 15 minuter.
Bulgursallad
3 portioner bulgur
1 dl gröna linser
10 coctail tomater
1/4 hackad gurka
1 msk hackad persilja
½ dl olivolja
1 knippe grillad grön sparris
½ grillad aubergine
2 grillade paprikor
salt
Koka bulgur och gröna linser enligt instruktionerna på förpackningen. Grilla sparris, aubergine och paprikor. Skär tomater och gurka i mindre bitar. Blanda ihop smågrönsakerna med bulgur och linser. Strö på persilja, salta något och ringla över olivolja. Servera på ett fat och dekorera med grillade grönsaker.