fredag 5 juli 2013

Gröna tillbehör till grillat

Vilket kött men än lägger på grillen så är det tillbehören det hänger på. Det är något visst att få plocka bland röror och grönsaker och hitta sina favoriter. Här kommer några förslag.

Härlig vårlök, som doppas rå i lite salt.


Fyllda portabello med grönsaksröra och ädelost - 6 st
1 hackad gul lök
fötterna från 6 portabello
½ hackad aubergine
1 röd paprika
250 g krossade tomater
1 msk hackad persilja
svartpeppar
salt
100 g ädelost
Stek den hackade löken ihop med hackade svampfötter, aubergine och hackad röd paprika i lite olivolja. När allt har mjuknat häll du på krossade tomater och kokar 5 min. Rör i hackad persilja och smaka av med salt och peppar. Fyll svamparna, smula på ädelost och baka i ugnen på 225°C i 15 minuter.

Bulgursallad
3 portioner bulgur
1 dl gröna linser
10 coctail tomater
1/4 hackad gurka
1 msk hackad persilja
½ dl olivolja
1 knippe grillad grön sparris
½ grillad aubergine
2 grillade paprikor
salt

Koka bulgur och gröna linser enligt instruktionerna på förpackningen. Grilla sparris, aubergine och paprikor. Skär tomater och gurka i mindre bitar. Blanda ihop smågrönsakerna med bulgur och linser. Strö på persilja, salta något och ringla över olivolja. Servera på ett fat och dekorera med grillade grönsaker.