Pavlova 8-10 port
1 sats fransk maräng
Crème chantilly
3 dl grädde
2 msk florsocker
minst 500 g blandad frukt
När du har vispat marängen enligt instruktionerna, tar du en stor sked och brer ut en rund marängbotten. Den skall vara tjock och rustikt ojämn. Gör gärna en liten grop i mitten så att grädden och frukten får en stabil plats att stå på.
Ugnen skall vara inställd på 90°C (alltid under 100°C för maräng). Det tar ca 3-4 timmar för
den att bli helt torra. I slutet vände jag den uppochner för att den skulle bli ordentligt torr även på undersidan. Picka den med en tandpetare för att se om den är torr.
Vispa ihop crème chantilly. När marängen är torr och avsvalnad brer du på grädden mitt på marängbotten och dekorerar vackert med frukt. Jag har 1 kiwi, ½ mango, lite jordgubbar, physalis och några körsbär.
Vispa ihop crème chantilly. När marängen är torr och avsvalnad brer du på grädden mitt på marängbotten och dekorerar vackert med frukt. Jag har 1 kiwi, ½ mango, lite jordgubbar, physalis och några körsbär.