Citronmaräng tarteletter - 6 st
Pasta Frolla:
½ ägg
30 g socker
40 g rumsvarmt smör
100 g vetemjöl
1 nypa salt
1 sats citronkräm
½ sats italiensk maräng
Tillaga citronkrämen enligt anvisningarna här.
Tillaga pasta frolla enligt anvisningarna här.
Tryck ut rundlarna i formarna och ta bort eventuell överflödig deg. Nagga botten i formarna och ställ dem i ugnen på 200°C och baka i 10-15 min.
Tillaga den italienska marängen enligt anvisningarna här.
Fyll med citronkräm och spritsa på maräng i valfria möster, man kan också smeta på med sked om man inte gillar "bröstvårts" utseendet.
Ställ in tarteletterna på förvärmd ugn (150°C) och låt topparna brynas lite lätt. Vakta hela tiden - det går snabbt! Mina behövde ca 5 minuter i ugnen för att få lite brynt utseende.