onsdag 31 juli 2013

Gazpacho på morbrors tomater

Jag har fått en hel kasse med tomater från morbrors trädgård. Stora, små, buckliga, spruckna, väldoftande - perfekta för en gazpacho.
Gazpacho - 2 port

1½ kg mogna tomater
1 vitlöksklyfta, krossad
½ gurka, skalad och skivad
1 röd paprika, urkärnad och hackad
½ liten röd lök, hackad
½ dl olivolja
1 msk äppelcidervinäger
1 tsk socker
salt
peppar
basilikablad
(krutonger)

Picka tomaterna med en gaffel och lägg ner dem i kokande vatten. Låt koka några sekunder och spola dem sedan med kallt vatten. Dra av skalet. Mixa tomaterna, hälften av gurkan, paprika, lök, olivolja, vinäger, socker, salt och peppar till en grov massa. Lägg i resten av den hackade gurkan, strö på lite basilika och hackade krutonger. Servera iskallt.