måndag 26 november 2012

Skagenbakelse

Hemmagjord majonnäs, blir hemmagjord Skagenröra, som blir hemmagjord Skagebakelse. Dessa goda bakelser kan man förbereda i god tid i förväg och servera som förrätt. Du behöver ett gott bröd att göra dina bottnar utav, gärna ett grövre bröd som kavring.

Skagenbakelser - (8 st)

8 brödskivor
1 sats Skagenröra
8 långa släta laxskivor
färsk dill
citron
2 msk fiskrom


Stansa ur bottnar med en cylinderform, ca 65 mm i diameter. Cylinderformar finns att köpa tex här.

 Ställ brödrundeln i botten på cylindern. Fyll på med röran. Dra försiktigt av cylindern.

Linda laxskivan runt bakelsen och dekorera med en citronskiva, dill kvist eller en klick fiskrom. Låt gärna bakelsen stå ett par timmar i kylen. Grovt bröd kan behöva safta till sig lite från röran.