I dagarna har jag varit hos en kollega och hennes man och styckat dovhjort. Det är lättare att stycka om man är två som hjälps åt. Vässa knivarna, förbered många plastpåsar, en såg och ett par skärbrädor. Här följer en del bilder på styckdetaljer.
|
Hjorten |
|
Den lilla filén – inbäddad mot ryggen och går ända bort till skinkan |
|
Filéerna urtagna |
|
Bogen skärs av |
|
2 fina bogar |
Hjortsadeln sågas bort från fram- och bakparten och sedan sågar man till
revbenen så att den kan ligga platt på en plåt. Hjortsadel är en riktig delikatess!
|
Skinkan benas ur |
Allt som blir kvar på benen skärs av. De finare bitarna gör vi grytbitar av och de något slafsigare blir perfekta att mala ner. Benen kokas ner till en viltbuljong – perfekt till en god viltsås
Nästa inlägg blir naturligtvis en god hjortgryta!