onsdag 21 november 2012

Grillad paprika

Paprika är rikt på vitamin C som är en viktig antioxidant och stimulerar kroppens upptag av järn. Paprika är också fiberrikt. Men ärligt talat så tröttnar man snart på att lägga skivad paprika på mackan, så vad annars kan man hitta på? Detta superenkla recept får upp både doften och smaken. Servera gärna till stekt kött.
Grillad Paprika

3 paprikor av valfri färg
1 vitlöksklyfta
½ dl olivolja
salt
1 tsk persilja
Skär paprikorna i skivor eller stavar. Stek i hälften av olivoljan i en stekpanna, tills paprikorna har fått färg och mjuknat. De får inte vara knapriga, då de får en helt annan mild och len smak när man har stekt dem.

Hacka vitlöksklyftan fint. Strö på salt, peppar, persilja och vitlök över den stekta paprikan. Vänd runt. Ringla över lite olivolja och servera.