torsdag 27 mars 2014

Renskavswok

Ett annorlunda sätt att tillaga ren på. Sverige möter Asien. För er som tycker att renkött smakar kofta, så kan den här rätten vara räddningen. Stark asiatisk smaksättning kanske tar död på en del av den smaken. Tyckte min make i alla fall...
Renskavswok 4-5 port

½ kg renskav
250 g äggnudlar
2 msk japansk soja
1 dl sweet chilisås
2 msk fisksås
1 lime, saften
1 chili
½ purjolök
1 broccoli
½ röd paprika
200 g champinjoner
2 msk rostade sesamfrön

Tillaga äggnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Blanda ihop soja, chilisås, fisksås, limesaft och hackad chili.  Skär i munsbitar. Woka köttet i olja på högsta värme. Ställ det i en skål med lock. Woka grönsakerna i olja kort så att de behåller sin krispighet. Vänd ner nudlarna och woka ytterligare någon minut. Tillsätt dressingen till grönsakerna. Blanda ihop grönsaker, nudlar och kött och toppa med rostade sesamfrön.

Snabbt och enkelt.