tisdag 18 mars 2014

Indisk korma med kalkon


Det här fin-fina receptet har jag hittat i boken Långkok för LCHF och Paleo, av Birgitta Höglund. I och med att jag själv aldrig har bantat, eller hållit mig till någon särskild diet, var syftet mer nyfikenhet, när jag såg att det handlade om långkok. Jag kommer laga det många gånger till och växla med kyckling och lamm också. Jag har inte följt originalreceptet till punkt och pricka.
Indisk korma med kalkon - 4 port

600 g kalkonbröst
400 g kokosmjölk
1 dl malen mandel
1 msk finriven ingefära
1 riven gul lök
3 pressade vitlökar
1 tsk stött kardemumma
1 msk malen koriander
1 tsk gurkmeja
1 tsk spiskummin
½ msk salt
1 krm cayennepeppar
½ pressad citron

Skär kalkonköttet i bitar och bryn i lite olja, ta upp ur grytan. Mixa ingefära, lök och vitlök och bryn lite lätt i olja. Tillsätt övriga kryddor och rör ner malda mandlar. Häll på kokosmjölk och vänd ner kalkonbröst. Låt koka ca 1 timma. Smaksätt med citronsaft och servera med ris.