tisdag 11 mars 2014

Mango lassi

Lassi är en Indisk yoghurtdryck där huvudingrediensen är yoghurt, som blandas med lite vatten för att få önskad konsistens. Den vanligaste tillsatta frukten är faktiskt mango och jag hade en något övermogen sådan hemma, så det fick bli mango lassi till frukosten. Detta får bli bidraget till Månadens sötsak.

Mango lassi - 4 glas

5 dl yoghurt 
1 dl vatten
1 mogen mango
(ev. 1 tsk honung)

Mixa alla ingredienserna i en blender. Smaka av. Om frukten är söt av sig själv behövs ingen sötning, annars tillsätter du sparsamt med honung. Enjoy!

5 kommentarer:

 1. Söt mango och syrlig yoghurt måste vara en perfekt kombination, i all sin enkelhet. Tack för tipset! :)
  / Åsa

  SvaraRadera
 2. Mango är en extremt populär frukt i Indien och Bangladesh, men den är också kontroversiell eftersom en del plockar dem omogna och sedan behandlar dem med cancerframkallande kalciumkarbid för att mogna dem (det är i själva verket etylengas som bildas som fungerar som mognadshormon).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och antagligen behandlas mango från andra världsdelar på samma sätt. Nej...det får bli Ingrid-Marie lassie till kvällen...vi kör svenskt från trädgår'n.

   Radera
 3. hej,
  och tack för alla fina recept du delar med dig av.
  ville bara tipsa om att få tag på "mango-pulp" typ som mango-puree. det finns i indiska affärer och är det som indiska restauranger använder när de gör mango lassi. det blir väldigt bra :) då slipper man också problemet att hitta rätt mogen mango!
  /tore i göteborg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset. Det faller säkert någon i smaken. Här gör vi allt från grunden ;)

   Radera