Kyckling Biryani är en persisk rätt och känns igen på den väldoftande kryddblandningen biryani. Rätten blir oerhört saftig och god.
Kyckling Biryani - 6-8 port
1 ekologisk kyckling
2 liter
kycklingbuljong
10 cm färsk ingefära
1 krossad vitlök
1 gul lök
1 hackad vitlök
400 g jasminris
1 msk tomatpuré
1½ msk biryani krydda
2 tärnade morötter
1 dl gröna ärtor
Stycka kycklingen och koka
kycklingbuljong av skrovet. Sila buljongen, ta 2 liter buljong och kycklingdelarna, ingefära, krossad vitlök och koka ca 20 minuter utan lock.
|
Biryani krydda |
Hacka löken och stek den mjuk i lite olja. Tillsätt hackad vitlök och vänd ner riset. Stek lite lätt. Tillsätt tomatpuré, biryani krydda, morötter och ärtor och häll på 12 dl av kycklingbuljongen tillsammans med de kokta kycklingbitarna. Salta och peppra och låt koka tills riset är klart (ca 10-20 min). Servera omgående.