Pannacotta receptet är detsamma, som jag hade med tidigare i inlägget Pannacotta med hallonsås. Skillnaden här är att jag har dubblat antalet gelatinblad, för att få en fastare pannacotta, för att lättare kunna stjälpa upp härligheten.
Chokladpannacotta med vinkokta körsbär - 6 port
5 dl vispgrädde
½ dl socker
100 g mörk choklad
4 gelatinblad
Vinkokta körsbär:
100 g körsbär
1 dl rött vin
1 msk balsamvinäger
1 tsk majsstärkelse
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Under tiden kokar du upp grädde och socker i en kastrull.
När det kokat upp tar du bort det från plattan. Hacka chokladen och häll ner den i den varma grädden. Rör och låt smälta. Vispa ner de mjuka gelatinbladen. Rör ordentligt så att inga klumpar finns kvar. Allt skall vara lent och slätt.
Ta fram 6 st formar, som skall kunna rymma 1½ dl ungefär. Här har jag använt en kaffekopp. Blöt dem gärna med lite vatten, så kommer pannacottan lossna lättare ur formen. Häll upp pannacottan. Ställ formarna i kylen och låt stelna minst 5-6 timmar, gärna till nästa dag.
Skär försiktigt med en kniv runt kanten av koppen mellan pannacottan och formen. Stjälp upp den på ett fat och ringla över de vinkokta körsbären.