Choklad- och hasselnötskräm - ca 600 gram
200 g rostade hasselnötter
100 g mörk choklad
100 g ljus choklad
30 g messmör
2 msk honung
1 nypa salt
rivet skal från en apelsin
2 dl mjölk
Rosta nötterna på 175°C i ca 15 min. Gnid av de torkade skalen med en handduk.
Kör hasselnötterna i en blender. Det skall inte bli som ett mjöl, inte heller fluffigt som när man maler, snarare en grov massa.
Smält båda chokladerna med honung, messmör och salt.
Så fort allt har smält, river du i apelsinskalet och rör om.
Häll på mjölk och rör ut, så att det blir en jämn och ganska vattnig smet.
Häll chokladsmeten över nötterna och vispa.
Smeten kommer nu vara något mellan en pannkaks- och våffelsmet.
Häll upp smeten i en stor, eller flera små glasburkar. Locket på och låt svalna i kylskåpet.
Nu har krämen stått i kylen i ca 6 timmar. Den har blivit precis lagom krämig.
Några pannkakor med kräm i och på...ja, jag får inte nog av den.
Använd gärna i kakor och bakelser, eller varför inte klicka på glassen.