Kuvertbröd - 16 st
10 g jäst
300 g mjölk
1 ägg
500 g vetemjöl
10 g salt
100 g smör
Pensling:
1 ägg
+ 1 msk vallmofrön
/sesamfrön
Smula jästen i en bunke och häll på lite av mjölken och rör ut jästen tills den löser sig. Tillsätt resten av mjölken och ägget och vispa. Tillsätt mjöl och salt och knåda ihop. Tillsätt mjukt smör och knåda in till en smidig deg. Låt jäsa 1 timma.
Dela degen i två delar. Kavla ut varje deg till en ca 20 x 50 cm rektangel. Vik degen på längden i tre veck enligt bild. Dela varje längd i 8 delar, vänd uppochner och ställ på en bakplåt att jäsa i 45 minuter. Pensla med ägg och strö på frön. Grädda på 250°C i 12 minuter, eller tills gyllene.