fredag 11 april 2014

Kanin i viltsky med champinjoner

I Kroatien, där det finns ganska gott om småvilt, äter man mycket hare. Här har jag bytt ut haren till kanin, för det var lättare att få tag på. Köttet blir supersaftigt och ungarna superförtjusta. Traditionellt har man Karljohans svamp i den här rätten.

Kanin i viltsky med champinjoner - 4-5 port

1 kanin, styckad
1 gul lök
1 tsk rosmarin
1 lagerblad
5 hela nejlikor
2 dl rött vin
salt
peppar
200 g champinjoner

Bryn kaninbitarna i smör/olja. Lägg dem åt sidan. Skär löken i grova bitar och bryn dem. Tillsätt buljong, vin, kryddor och kött. Låt koka svag värme med locket på glänt i ca 45 minuter. Ta ut köttet och håll varmt. Låt buljongen koka utan lock ca 15 minuter. Sila skyn och häll över kaninen. Stek halverade champinjoner i smör och vänd ner över kaninen. Servera med kokt polentagröt till.