Krempalaćinke - 12 portioner
Smet
5 ägg
80 g socker
80 g smör
80 g mjöl
3 dl mjölk
Fyllning
1 dl socker
1 msk kakao
2 dl malda nötter (mandlar, valnötter, hasselnötter)
Glasyr
1 msk smör
1 msk socker
1 msk kakao
Separera äggen. Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum. Vispa äggulor med socker och tillsätt smält smör. Vänd ner mjöl och mjölk och vispa. Tillsätt äggvitor sist, genom att vända ner dem försiktigt.
Fyllningen: blanda ihop socker och kakao i en liten skål och ställ de malda mandlarna bredvid.
Du behöver en stekpanna, som är ca 20-25 cm i diameter. Stek pannkakorna på ena sidan i en klick smör. De skall fortfarande vara rinniga på ovansidan när de läggs upp med den rinniga sidan på fat. Strö 1 msk av sockerblandningen och 1 msk av nötterna ovanpå varje pannkaka, fortsätt tills du har en pannkaka kvar. Den sista pannkakan stjälps uppochner ovanpå de andra. Ingredienserna till glasyren kokas ihop i stekpannan och hälls över pannkakorna. Strö till sist lite malda nötter på toppen.
Servera ljummen.