Zagrebački odrezak - 4 port
(Zagreb stek)
1 fläskfilé
3 skivor rökt skinka
1 näve
riven ost
5 st
cornichones
2 msk
vetemjöl
1 ägg
½ dl
ströbröd
Skär fläskfilén på längden försiktigt ut med kanten och skär
inåt så att du öppnar upp fläskfilén. Slåt ut köttet något så att det blir
jämntjockt. Salta och peppra. Lägg över skinka, riven ost och gurka som du
skivat på längden. Rulla ihop till en avlång rulle. Doppa rullen i vetemjöl,
vispat ägg och ströbröd. Hetta upp olja i en stekpanna, ca 1 cm i botten på
stekpannan. Panera fläskfilén i stekpannan på alla sidorna så att den får
vacker färg. Lägg fläskfilén i en form och ställ in den i ugnen på 175°C i
15-20 minuter, så att den blir klar. Servera med potatismos och riven kål.