tisdag 8 april 2014

Zagrebački odrezak - Zagreb stek

En rätt som ofta serveras i Zagreb trakten är  Zagrebački odrezak. Oftast har jag faktiskt ätit den som snitzel, där man fyllt den och bara vikt den dubbelt innan paneringen. Att rulla in fyllningen i en fläskfilé är lite snyggare.
Zagrebački odrezak - 4 port
(Zagreb stek)

1 fläskfilé
3 skivor rökt skinka
1 näve riven ost
5 st cornichones
2 msk vetemjöl
1 ägg
½ dl ströbröd
 
 
 
Skär fläskfilén på längden försiktigt ut med kanten och skär inåt så att du öppnar upp fläskfilén. Slåt ut köttet något så att det blir jämntjockt. Salta och peppra. Lägg över skinka, riven ost och gurka som du skivat på längden. Rulla ihop till en avlång rulle. Doppa rullen i vetemjöl, vispat ägg och ströbröd. Hetta upp olja i en stekpanna, ca 1 cm i botten på stekpannan. Panera fläskfilén i stekpannan på alla sidorna så att den får vacker färg. Lägg fläskfilén i en form och ställ in den i ugnen på 175°C i 15-20 minuter, så att den blir klar. Servera med potatismos och riven kål.