fredag 29 mars 2013

Tyrolersallad - fräsch kålsallad

Ytterligare ett recept från Kajsas Kokbok 1936. Temat idag tycks vara rödbetor. Jo, jag gjorde två stora glasburkar med inlagda rödbetor och nu skall de bannemej ätas upp. Den här söta, salta, syrliga och krispiga salladen med typiskt vintertema, tyckte jag vi kunde njuta av idag.
Tyrolersallad - 1 skål

5 dl finskuren rödkål
5 dl finskuren vitkål
2 inlagda finskurna rödbetor
2 skalade och finskurna äpplen
½ dl olja
½ dl äpplecidervinäger
1 msk salt
svartpeppar
1 tsk dijonsenap
2 tsk torkade kryddor (jag har en blandning från medelhavet som består av salvia, basilika, oregano, rosmarin mfl. - ta det du har och gillar).

Lägg grönsakerna i en skål. Rör ihop olja, vinäger, senap och kryddor och rör ihop. Häll dressingen över salladen och vänd så att den fördelas överallt.