tisdag 12 mars 2013

Fettucine con porcini - Fettucine med Karl Johan svamp

För den som inte är så sugen på kycklinglever (se dagens förra inlägg) har vi svampvarianten.
Fettucine con porcini - 2 portioner

50 g torkad Karl Johan svamp
2 dl varmt vatten
1 gul lök
100 g pancetta (eller annat kallrökt/lufttorkat kött)
2 dl grädde
1 tsk tomatpuré
1 msk mörk soja
peppar
(salt)

Torkad Karl Johan svamp.

 Blötlägg i vatten minst 30 min.

 Krama ur allt vatten (men spara det) och stek svampen i lite smör tills den är frasig och fin. 
Ta ut den ur stekpannan.

 Lite pancetta strimlas (här har vi kallrökt kotlett faktiskt).

 Hacka lök och stek ihop med pancettan tills det är glansigt.

 Häll på grädde, svampvattnet, soja, tomatpuré och låt koka ner till en tjock och härlig sås.
Smaka av sältan (sojan och det kallrökta köttet kan vara salt nog) och peppra.
Strö över svampen och låt koka med lite kort.

Servera med färsk pasta (se dagens tidigare inlägg för hemmagjorda fettucine).