fredag 29 mars 2013

Rödbetsgravad röding

Ytterligare en förrätt serveras idag, till dem som inte gillar bläckfisksallad. Färgerna tyckte jag passar bra till påsk. Färgglatt och läckert.
Rödbetsgravad röding - 8 personer

4 rödingfiléer
2 msk salt
3 msk råsocker
2 grovrivna rödbetor
1 dl vodka

Använd gärna en plastlåda med lock.
Se till att fiskfiléerna har varit frysta i 5 dagar på -18°. Gnid nu in fisken med salt och socker. Lägg rivna rödbetor i botten på formen och vänd fiskfiléerna med köttsidan mot rödbetorna. Häll på vodka och lägg locket på. Låt gravas i två dagar.

Filea tunna skivor av rödingen och servera snyggt på ett rågbröd. I och med att vi fastar idag, så har vi inget smör eller någon sås till. Servera gärna med créme fraiche som du har rört ihop med riven pepparrot/gräslök, salt och peppar.

Receptet kommer från Fiskarens kokbok.