Arancini med ragu – 15 st
Ris
500 g risottoris
½ tsk salt
1,2 liter vatten
3 äggulor
1 påse saffran (0,5 gram)
100 g riven parmesan/pecorino
25 g smör
Fyllning
½ gul lök
150 g köttfärs
1 dl rött vin
40 g tomatpuré
1½ dl vatten
½ tsk salt
svartpeppar
80 g gröna ärter
100 g gräddost
Panering
2 vispade ägg
200 g ströbröd
1 l neutral olja
Koka riset i lite saltat vatten. Vispa äggulor och saffran och låt stå
så att saffranet löser sig. Tärna smöret och riv parmesanen fint. Häll
upp riset i en stor vid skål och häll på äggulor och saffran. Rör om.
Vänd ner smör och riven parmesan och rör tills smöret har smält helt.
Lägg skålen i ett kallt vattenbad så att riset svalnar fortare, så att
du kan hantera det med händerna.
Skär gräddost i små kuber. Ställ fram alla ingredienserna för att montera dina arancini.
Dela upp riset i 15 små högar, så att du redan från början vet hur stora
arancini du skall göra. Ta en risklick och forma till en boll i handen
och platta till. Lägg på några kuber gräddost, en rågad tesked ragu och
stäng igen genom att krama försiktigt. Se till att pressa med andra
handen underifrån så att varje arancino får en stabil botten att stå på.
Forma dem konformade.
Receptet är hämtat härifrån.