fredag 2 augusti 2013

Stekt mullefisk

Mullefisken hör till en av mina favoritfiskar. Den har en mycket god smak och är väldigt enkel att tillaga. Den här fisken tillagade jag för ett par dagar sedan när jag var i Kroatien, där det är lite svårare att få tag på större mullefiskar, som man gärna kan lägga på grillen. Dessa 10 cm långa småttingarna passar därför bättre i en stekpanna och är man i Kroatien och söker efter dem så heter de trilj.
Stekt mullefisk -  4 port
(Frigani trilji)

1 kg mullefisk
1 dl vetemjöl
2 dl matolja
salt
½ dl olivolja
Rensa fisken genom att ta ut magen. Skölj och badda med hushållspapper. Vänd fisken i mjöl. 

Hetta upp olja i en stekpanna så att det finns ungefär 1 cm olja på höjden. Stek fisken någon minut på varje sida. 
 Ta upp och låt rinna av på papper. Salta lätt och ringla över olivolja.

Servera med potatissallad och grillad zucchini tex.