fredag 16 augusti 2013

Pasta Carbonara

Denna italienska klassiker drar jag till med när jag har lite tid, eller ingan lust att stå i köket. Det går snabbt och det blir mycket gott.
Pasta Carbonara - 4 port

1 hackad gul lök
200-250 g pancetta/rökt sidfläsk/bacon
400 g spaghetti
4 äggulor + 1 helt ägg
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
2 nävar riven pecorino/parmesan/ricottaost (max 100 g)

Skär fläsket i småbitar och stek i lite olja ihop med den hackade löken. Löken skall bli mjuk och fläsket skall bli lite brynt.

Sätt spaghettin på kokning.

I en större skål vispar du ihop äggen med den rivna osten. Vanligtvis använder man pecorino eller parmesan, men det blir gott och smaskigt med ricotta också. Salta och peppra. Snåla inte med pepparn.
Vänd ner det stekta fläsket i äggsmeten och vänd ner den färdigkokta spaghettin. Vänd spaghettin så att ägg och ost täcker all pasta.

Servera omgående.