torsdag 8 augusti 2013

Fetaostfylld fläskfilé

Vill man bjuda på något som gästerna kommer säga "aaaah" över när de ser och "mmmm" när de äter, men samtidigt inte kostar skjortan och går att laga fort - då rekommenderar jag verkligen en vanlig enkel fylld fläskfilé. Den här rätten saknar endast sås, för jag hade inte ork att vispa ihop någon.
Fetaostfylld fläskfilé - 4-5 port

1 fläskfilé
2 skivor parmaskinka (bacon, rökt skinka)
100 g fetaost
6 st salviablad
4 st torkade tomater
salt
peppar
Börja med att putsa fläskfilen. Skär sedan från ena sidan ett långt snitt utmed fläskfilen.
Fortsätt och vinkla kniven mot motsatt sida.


Börja med att salta och peppra köttet. Lägg på parmaskinka, strö på fetaost, lägg på salviablad och till sist soltorkade tomater. Linda in rullen så hårt du kan. Bind med steksnöre. Bryn köttet i stekpannan på alla håll.

Stek köttet i ugnen på 175°C i 20-25 minuter. Låt köttet vila minst 10 minuter innan du skär det.

Servera köttet på en bädd av ruccola och med råstekt potatis.