Lemon Lamingtons - ca 50 st
Börja med att göra citronkrämen, som behöver stå i kylen ett par timmar för att tjockna.
Citronkräm
4 äggulor
100 g socker
65 g vispgrädde
2 citroner, juicen (ca 1 dl)
skal från 1 citron
75 g smör
Vispa ihop äggulor och socker till en ljus kräm. Värm grädde och citron i en
lite kastrull - låt koka upp och ta bort från plattan. Skvätt i citrongrädden i
äggulesmeten lite i taget, vispa tills allt är ihop blandat.Häll upp krämen i kastrullen. Låt koka upp och sänk sedan till låg värme. Rör tills den har tjocknat till en fin kräm. Vänd ner smörbitarna och rör tills de har smält. Låt krämen svalna och förvara i kylskåp tills det blir dags med plastfolie i kontakt mot krämen så att det inte bildas någon hinna.
Kakan
8 ägg
4 dl socker
2 dl olja (ej solros, för tung)
1 nypa salt
240 g mjöl
3 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker fluffigt. Häll i oljan och vispa ihop. Vänd ihop mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten ihop med saltet. Ta fram en stor ugnsplåt - 30x40 cm stor och smöra formen, samt strö den med ströbröd. Grädda kakan i 30 minuter på 175 °C. Stjälp upp på galler och låt svalna.
Skär rutor av kakan ca 4x4 cm stora.
Doppa kakbitarna i smeten. Använd gärna gafflar att vända kakbiten med. Vänd till sist i kokosdoppet. Klappa till med händerna så att kokosen fastnar väl.
Kokosdopp
400 g kokos