onsdag 15 januari 2014

Gâteau Napolitain - Napolitansk kexkaka

Idag är det 8-åringen som står för bakningen. Vi har spanat in ett recept i  La Pâtisserie est un jeu d'enfants av Michel Oliver och valt detta något udda recpet. I och med att vi aldrig har ätit en Napolitansk kaka, har vi ingen aning om hur resultatet blir. Tja, om inget annat så blir det väl ätligt.
Gâteau Napolitain - 4 personer

240 g vetemjöl
150 g malda mandlar
150 g socker
140 g smör
3 äggulor
3 krm salt
4 msk plommonsylt
3 msk jordgubbssylt
1 tsk florsocker

Vispa smör och socker. Tillsätt äggulor och salt. Tillsätt mjöl och malda mandlar och knåda ihop till en torr deg.
Dela degen på 8 delar och platta ut till rundlar med 12 cm i diamater. Baka på 2 plåtar på 180 grader, ca 15-17 minuter. Låt svalna på galler.
Bre sylt på 7 av kakorna och trava dem på varandra. Sista kakan staplar du överst och strör florsocker på.
Vad som inte funkade med receptet: Hur äter man kakan? Bättre att sätta en rejäl klick sylt mellan två kakor och servera. Även att göra dem mindre. Smeten borde gott och väl räcka till 16 mindre rundlar (8 dubbelkex).